De St.-Joriskerk
Volledig scherm
De St.-Joriskerk © AD

Amersfoortse kerken gaan vol op het orgel rond Passion

De kerken in Amersfoort grijpen The Passion, het grote tv-evenement dat op 24 maart neerstrijkt op het Eemplein, volop aan om zich 'in the picture' te spelen. Er komen in ieder geval een magazine en pelgrimstochten, en er wordt gedacht aan een afterpassion en een app.

Volledig scherm
© AD

Dat vertellen Machiel van der Giessen en Marja Brak van de Raad van Kerken in AD Amersfoortse Courant van dinsdag. Onder deze raad vallen bijna alle kerken in Amersfoort, die dan ook nagenoeg allemaal hun steentje bijdragen.

Een groot deel van het programma is gericht op jongeren. ,,In twee kerken, vermoedelijk de St. Franciscus Xaveriuskerk op 't Zand en de St.-Joriskerk op de Hof, worden rondleidingen en lessen gegeven," aldus Brak, namens de Raad van Kerken de kartrekker van het 'Passionproject'.

Magazine
In de week voorafgaand aan The Passion brengt de Raad een magazine uit, dat wordt meegeleverd met een lokale krant. Nog eens 20.000 stuks worden op straat verspreid. Na afloop van The Passion moet een afterpassion worden opgetuigd. Ook deze wordt vermoedelijk in de St.-Joriskerk of Xaveriuskerk gehouden.

Ook de kerken die wat verder van de binnenstad af liggen doen mee. Zo worden er op de avond van The Passion zelf twee pelgrimstochten gelopen: één vanuit Amersfoort-Noord en één vanuit Leusden.

Lees het hele verhaal over de plannen van de Raad van Kerken dinsdag in AD Amersfoortse Courant.

  1. ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’

    Nederland krijgt een app waarmee de overheid de verspreiding van het coronavirus kan monitoren. Iedereen kan nu gevolgd worden door de overheid en dat vinden we volstrekt normaal. Iets wat de meeste mensen tot voor een maand geleden onvoorstelbaar vonden, wordt nu geaccepteerd. Het vertrouwen in de overheid is groot, in Italië komen daar al barstjes in. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.