Auto op de Graadt van Goggenweg. Van de inzittenden geen spoor.
Volledig scherm
Auto op de Graadt van Goggenweg. Van de inzittenden geen spoor. © Michiel van Beers

Auto over de kop op de Graadt van Roggenweg, inzittenden verdwenen

Op de Graadt van Roggenweg in Utrecht is vannacht een auto over de kop geslagen. De bestuurder en eventuele inzittenden waren verdwenen toen de politie arriveerde.

Rond 04.00 uur reed de auto over de Weg der Verenigde Naties richting de Graadt van Roggenweg. Ter hoogte van het gebouw van de Raad voor de Kinderbescherming verloor de bestuurder de macht over het stuur, ramde een verkeerslicht en sloeg over de kop.

De inzittenden zijn daarna uit het voertuig gekropen en ervandoor gegaan, want toen even later de politie arriveerde was er van bestuurder en eventuele inzittenden geen spoor. Volgens een aanwezige persfotograaf hing in de auto een flinke alcohollucht, dus mogelijk had de bestuurder gedronken.

Een bergingsbedrijf heeft het voertuig weer op de wielen gezet en afgesleept. De betrokkenen worden door de politie gezocht.

 1. Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstranten tegen politiegeweld
  Video/Update

  Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstran­ten tegen politiege­weld

  In Amsterdam wordt vanaf 17.00 uur vanmiddag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse verdachte George Floyd (46) in Minneapolis. Op foto’s is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol staat met duizenden mensen. De sfeer is goed, maar op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is. ,,Er is hier geen reden om de demonstratie te beëindigen. De vrijheid van demonstratie is een groot goed in Amsterdam’’, laat burgemeester Halsema via een woordvoerder weten.
 2. Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmokkel in auto’s met geheime bergruimtes
  PREMIUM
  Update

  Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmok­kel in auto’s met geheime bergruim­tes

  In het Belgische Genk is de Koerdische familie van de 42 dagen lang ontvoerde 13-jarige jongen een bekende naam in het criminele milieu. De familie raakte geregeld verwikkeld in drugsonderzoeken. Vooral M.T., de oom van de ontvoerde jongen, was een zwaargewicht en zit nu een celstraf van 15 jaar uit. De familie liet drugs via containers naar de havens van Antwerpen of Rotterdam komen. De cocaïne werd versneden en vacuüm verpakt in verborgen opslagplaatsen in Genk, Hasselt en As.