Volledig scherm
© Fotocollage ANP

'Baas Coolcat rond met genoeg verhuurders V&D'

Zakenman Roland Kahn is met genoeg verhuurders van panden van V&D rond om een doorstart mogelijk te maken. Dat zegt een ingewijde die nauw bij de besprekingen is betrokken tegen AD. Afgelopen donderdag brak de 'eindfase' aan nadat Kahn aangaf door te willen gaan met 45 filialen van V&D. Uitgangspunt daarbij is dat binnen drie dagen ,,onvoorwaardelijke overeenstemming'' moest worden bereikt over de huurcontracten voor tenminste 35 van deze zaken.

Quote

Het is zelfs mogelijk dat er al iets meer dan 35 panden binnen zijn

Anonieme bron

Kahn onderhandelt al twee weken exclusief met de curatoren over een doorstart van het failliete V&D. Als die slaagt, kunnen veel van de 8000 werknemers aan de slag blijven.

Donderdag kondigde Kahn aan dat hij door wil met zo'n 45 winkels. Als hij vóór zondagavond echter geen akkoord heeft over 35 winkels, gaat de doorstart niet door.

Contract
Maar Kahn is inmiddels met genoeg pandeigenaren rond, aldus de bron. ,,Het is zelfs mogelijk dat er al iets meer dan 35 panden binnen zijn. Wel staan soms nog kleine vragen open, over een kelderverdieping of een roltrap. Strikt genomen is het dan de vraag of je het contract al mag afvinken."

De woordvoerster van Kahn verwees het artikel van de nieuwszender echter naar het rijk der fabelen. ,,De onderhandelingen zijn nog bezig. Ik verwacht dat de uitkomst vroeg op de maandagochtend bekendgemaakt wordt.''

Ook de zegsman van de curatoren en vastgoedadviseur Cushman & Wakefield, dat onderhandelt namens grote verhuurders, gaven aan zondag geen mededelingen te verwachten.