Volledig scherm
Vivianne Miedema en Ingrid Engen tijdens de kwalificatiewedstrijd in Oslo. © ANP

Balende Miedema: We waren er gewoon niet

De Nederlandse voetbalsters grepen vanavond naast rechtstreekse plaatsing voor het WK van volgend jaar in Frankrijk. Een puntje in Oslo was genoeg geweest, maar een dramatische start zorgde ervoor dat de Oranje Leeuwinnen de hele wedstrijd achter de feiten aanliepen en tegen Noorwegen met 2-1 onderuit gingen.

Al na zes minuten keek Nederland tegen een 2-0 achterstand aan, tot onbegrip van aanvaller Vivianne Miedema. ,,Als je zo slecht start is het moeilijk om terug te komen", zei ze direct na de wedstrijd bij SBS6. ,,Ik heb geen idee hoe het komt, we waren er in deze wedstrijd gewoon niet. We waren niet scherp genoeg en daardoor waren we ook niet goed genoeg, al hebben we er nog wel alles aan gedaan.''

Miedema bracht met haar aansluitingstreffer na een halfuur spelen de hoop terug in de Nederlandse harten, met de bevrijdende gelijkmaker bleef uit. ,,We hebben alles gegeven, maar we waren vanavond gewoon niet goed genoeg. De tweede helft komen we nog een paar keer dichtbij, maar als je als team je gebruikelijke niveau niet haalt, dan wordt het erg moeilijk."

De Leeuwinnen rest nu de ontsnappingsroute van de play-offs. Vier landen strijden daarin om één ticket voor het eindtoernooi, dat volgend jaar van 7 juni tot en met 7 juli wordt gespeeld.

  1. Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achtergestaan

    Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achterge­staan

    Daley Blind erkent dat zijn ploeg vanmiddag tekortschoot tijdens de confrontatie met PSV (3-0). Toch maakt de 28-jarige centrumverdediger zich nog geen zorgen. ,,Het seizoen is nog vroeg, er is nog niks aan de hand", stelt Blind voor de camera van Fox Sports. ,,Ik heb weleens 13 punten achtergestaan op PSV. Toen waren ze ook al aan het juichen en dansen, maar aan het einde van de rit stonden wij met de schaal", aldus de verdediger die doelt op het seizoen 2011/2012. Destijds veroverde Ajax onder leiding van Frank de Boer inderdaad de titel na een achterstand van 13 punten.