Volledig scherm
PREMIUM
© Marco de Swart

Beginnersfouten

ColumnPauline Bijster heeft een aantal tips voor de politieke partij DENK die sinds kort Sylvana Simons tot haar leden mag rekenen.

Quote

Als mensen zo in een hoek worden gedreven, ben ik eigenlijk automa­tisch vóór de underdog

Woensdagavond werd het nieuwste lid van de politieke partij DENK gepresenteerd bij DWDD: Sylvana Simons. Aan tafel zaten ook de Turks-Nederlandse oprichter Tunahan Kuzu en het Marokkaans-Nederlandse lid Farid Azarkan. Hun programma staat voor verbinding en meer verdraagzaamheid, tegen racisme.

Simons zei dat ze na ieder televisieoptreden op alle mediakanalen wordt uitgescholden door Jan en alleman en dat klopte precies: Twitter ontplofte en Simons was een dom wicht. (En nog een heleboel racistische onzin die het daglicht niet verdraagt.)

Ook aan tafel kregen de drie weinig begrip. Het elitaire, Amsterdamse mediagezelschap bestaande uit Matthijs van Nieuwkerk en Giel Beelen, viel scherp aan. Op de achtergrond zat Neelie Kroes duidelijk zichtbaar 'nee' te schudden, elke keer dat Kuzu iets zei. Ik vond het vervelend om te zien.

  1. Meisje (4) sterft plotseling op school, vier jaar nadat haar broertje hetzelfde is overkomen

    Meisje (4) sterft plotseling op school, vier jaar nadat haar broertje hetzelfde is overkomen

    Afgelopen donderdag heeft een tragische gebeurtenis plaatsgevonden in een school in de gemeente Rethel in de Franse Ardennen. Agathe, een vierjarig meisje, stierf plotseling tijdens de speeltijd. Volgens de hulpdiensten overleed ze aan een hartstilstand. Voor de ouders van het meisje is het een onbeschrijfelijk groot drama omdat ze vier jaar geleden hun zoontje Gabriel op een gelijkaardige manier verloren.