Volledig scherm
PREMIUM
Door onderlinge prijzenslag dalen de prijzen van televisies rap, weet Eric van Ballegoie. © Jean-Pierre Jans

Bespaar geld en koop een oud model televisie

Voor jou getestOled. Qled. HDR. Bij de aanschaf van een nieuwe tv zinkt de leek al gauw weg in een moeras van jargon. Waar kun je op letten? En valt er überhaupt wat te kiezen in het hoge segment?

Onze expert
Eric van Ballegoie (39) Test voor Hardware.info van drones tot domotica en van televisies tot pc-behuizing.

Je zou bijna vergeten dat elke televisie ooit een achterwerk had. Tv-meubels stonden vaak schuin in de hoek van de woonkamer, de enige plek waar die dikke derrière nog enigszins viel weg te moffelen. Hoezeer tijden veranderen blijkt op de redactie van techsite Hardware.info. Enkel graatmagere modellen staan te glimmen op de bureaus. ,,Die kont is echt verleden tijd”, ziet ook expert Eric van Ballegoie. ,,Maar daarmee zijn ook veel beperkingen weggevallen. Kijk, 7 millimeter dun. Die hang je gewoon aan de muur tussen je fotolijstjes.”

Storend, zo’n groot, zwart vlak tussen de familiekiekjes? Ook daar wordt aan gewerkt. Samsung timmert bijvoorbeeld aan de weg met ambient mode. Schiet een foto van je bakstenen of behang en het scherm neemt het patroon als een kameleon over. Een portret van je schoonmoeder kan ook natuurlijk... Er is wel een maar: je tv gebruikt de hele dag stroom.”