Volledig scherm
© Thinkstock

Bestelwagen met 113 pups op zijn kant

Op een Duitse snelweg, nabij Schifferstadt, verloor vandaag een Slowaakse bestuurder de macht over het stuur van zijn bestelbus. Hij schoot op een natte afrit door de vangrail en belandde, op de linkerrijbaan, op zijn zij. Zijn vracht van 113 jonge hondjes overleefde, op één na, de zware klap.

De brandweer ontzette, samen met hulpverleners van de dierenambulance, de hondjes uit het wrak. Zeven gewonde diertjes moesten behandeld worden. De bestuurder en zijn bijrijder kwamen met de schrik vrij.

De hondjes, afkomstig uit Slowakije, waren bedoeld voor handelaars in Duitsland en België. Hoewel de chauffeur over de juiste papier beschikte, en de  Duitse politie geen aanleiding ziet voor een onderzoek, staat het ongeluk volgens de Duitse Bond voor Dierenbeschermers symbool voor de hondse behandeling die de diertjes moeten ondergaan.

Hondenhandel
Niet alleen zouden de hondjes te vroeg bij hun moeder worden weggehaald, maar zouden de dieren uiteindelijk verzwakt, en ziek, bij de handelaars aankomen. Dierenbeschermers grijpen het ongeval daarom aan om de hondenhandel aan te pakken.

Dierenrechtenorganisatie PETA wil dat de pups die bij het ongeval van vandaag betrokken waren in beslag worden genomen. Vorige maand werd een Hongaarse vrachtrijder aangehouden nadat in zijn wagen 92 uitgehonderde honden werden aangetrofen. Die diertjes, die in krappe transportkisten zaten, zijn ondergebracht dierenasiel.