Volledig scherm
Anouchka van Miltenburg staat de pers te woord, nadat het presidium heeft overlegt over het lek bij de commissie-Stiekem. © anp

Bestuur Kamer studeert nog op onderzoek lek

Het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer heeft nog tijd nodig om de puntjes op de i te zetten over de aanpak van het onderzoek naar het lek uit de Commissie Stiekem. Dat zeiden verschillende Kamerleden na overleg met de Kamervoorzitter.

In de brief komen de samenstelling van de onderzoekscommissie te staan, haar taakopdracht en juridische zaken.

De brief moet nog wel donderdagavond komen. Het is de bedoeling dat er volgende week wordt gestemd over de samenstelling en taakopdracht van de onderzoekscommissie.

Commissie Stiekem:wie zei wat, wanneer en tegen wie?

Klik op afbeelding voor grotere versie

Weisglas
Oud-Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas laat via ThePostOnline weten dat het volgens hem verstandiger zou zijn als de procureur-generaal van de Hoge Raad het lek uit de Commissie Stiekem onderzocht.

,,De Rijksrecherche had dan, op verzoek van de Hoge Raad, kunnen voortgaan met het al gestarte onderzoek. Het presidium van de Kamer heeft anders besloten. Nu zal de Kamer dan ook zelf op de blaren moeten zitten. En die kunnen in dit geval behoorlijk pijnlijk worden", schrijft Weisglas. Hij doelt op de politieke gevolgen.

Het is volgens hem ,,wel heel veel gevraagd van Kamerleden om een oordeel te vellen over de belangrijkste politici in de Kamer''. Ook vindt hij het niet goed dat het publiek denkt dat de Kamer nu ,,zijn eigen vlees keurt''.

Weisglas was voorzitter van de Tweede Kamer van mei 2002 tot november 2006.