Volledig scherm
Actrice Sanne Vogel © Noah Valentyn

BN'ers heten vluchtelingen welkom met T-shirt

Het platform Whocares grijpt vandaag, Wereldvluchtelingendag, aan om vluchtelingen een hart onder de riem te steken. Op Instagram plaatst zij foto's van bekende Nederlanders die een T-shirt aanhebben waarop Marhaban, Arabisch voor welkom, staat.

Onder meer actrice Anna Drijver, presentatrice Geraldine Kemper en acteur Oscar Aerts hebben een T-shirt aangetrokken voor het goede doel. Zo schrijft Kemper op haar eigen Instagramaccount: ,,Met dit shirt heet ik mensen welkom die op de vlucht zijn voor oorlog! Jij ook?"

(Tekst loopt door onder de foto's)

Welkom

Quote

Het is een heel makkelijke manier om vluchtelin­gen welkom te heten in hun eigen taal

Jessica Numann van Whocares

Jessica Numann van Whocares legt uit waarom ze voor een T-shirt hebben gekozen: ,,Het is een heel makkelijke manier om vluchtelingen welkom te heten in hun eigen taal. We wilden het zo laagdrempelig mogelijk houden; veel vluchtelingen kunnen het gewoon lezen."

Het platform zet daarnaast hoog in op social media: ,,Daar plaatsen we de foto's en kunnen we uitleggen wat ons idee erachter is."

(Tekst loopt door onder de foto's)

60 miljoen vluchtelingen

Volgens VN-vluchtelingenorganisatie UNCHR zijn er voor het eerst wereldwijd meer dan 60 miljoen vluchtelingen. De VN publiceerde vandaag een rapport waaruit blijkt dat het aantal vluchtelingen de afgelopen vijf jaar met vijftig procent is toegenomen.