Volledig scherm
Parijs heeft dinsdag vijf metrolijnen gedeeltelijk stilgelegd. Dat deed de stad uit veiligheidsoverwegingen, meldt de krant Le Figaro. © AFP

Bomalarm in Parijs op het Place de la République

UpdateParijs heeft dinsdag het Place de la République en het nabijgelegen metrostation gedurende ruim een uur ontruimd na een bomalarm. Vijf metrolijnen werden gedeeltelijk stilgelegd. ,,Er was een anoniem telefoontje dat er om 14.00 uur een bom zou afgaan. Zelfs als het om een misplaatste grap gaat, moeten we de dreiging serieus nemen'', zei een politiewoordvoerder tegen de zender BFMTV.

Het ging om de metrolijnen 3, 5, 8, 9 en 11. Bomexperts en speciale speurhonden onderzochten het gebied, dat hermetisch was afgesloten. Er werd echter 'geen enkel verdacht object' aangetroffen, zei het ministerie van Binnenlandse Zaken tegen de krant Le Parisien.

Brussel 
Ook in België is in opperste staat van paraatheid; de Belgen handhaven het hoogste dreigingsniveau voor het Brusselse gewest zeker tot komende maandag. De potentiële aanslagplegers die Brussel al drie dagen lam leggen, inclusief de 26-jarige Fransman uit Molenbeek Salah Abdeslam, zijn immers nog steeds op vrije voeten.

De Franse politie meldde dinsdagavond de vondst van een bomgordel, in een vuilnisemmer in Montrouge, even ten zuiden van Parijs. Salah Abdeslam is daar de avond van de aanslagen in de buurt geweest.