Een vrouw bekijkt de website van Booking.com op een tablet.
Volledig scherm
Een vrouw bekijkt de website van Booking.com op een tablet. © ANP XTRA

Booking.com gaat 65 miljoen aan coronasteun terugbetalen na ophef om bonussen

Reiswebsite Booking.com gaat de omstreden 65 miljoen euro coronasteun terugbetalen aan de Nederlandse staat. Er was grote verontwaardiging ontstaan, omdat het bedrijf de top een bonus gaf van 28 miljoen dollar.

40 reacties

 • Annie Disseldorp

  11 maanden geleden
  Fijn dat voor deze bedrijven de terug betaling begint, Zelf vind ik ook dat alle subsidies moeten stoppen. Zoals voor de huren. Die zijn niet voor de mensen maar voor de verhuurders, zo worden er nooit meer betaalbare huizen gebouwd.
 • P. Tettert

  11 maanden geleden
  Terecht! Denk ook dat ze de adem van een nieuw initiatief in de nek voelen. De met eerlijker intenties opgerichte opvolger van http://boocking.com is moonback.
 • Janet Schepers

  11 maanden geleden
  En waar komt de ACM Nu om de hoek kijken? Tikje op de vingers en gewoon weer verder? Geen boete, omdat ze zelf hebben gebeld met de mededeling dat ze de steun gaan terug betalen? Bedrijven of ondernemers die in het verleden een misstap hebben gemaakt om echt hun hoofd boven het water te houden boeten nu nog steeds, omdat zij geen reservepot hadden om enige betalingsregeling voor te stellen. http://booking.com trekt portemonnee , betaalt terug, en klaar , bah geen woorden voor!!!!!
 • van Teunenbroek

  11 maanden geleden
  Ik boek hier nooit meer. Deed dat zo’n 5x per jaar. Klaar met deze graaiers. 🖕
 • Verschuer

  11 maanden geleden
  Onder welk belastingregime valt Booking eigenlijk, en indien het Nederlandse, hoeveel belasting hebben ze de afgelopen jaren afgedragen?