Clash in de Kamer: 'Wie ben jij dan wel!?'

VideoEen debat in de Tweede Kamer is vandaag ontaard in een schreeuwpartij tussen Selçuk Öztürk en Louis Bontes 'Wie ben jij dan wel!?', klonk het terwijl Kamervoorzitter Khadija Arib de orde probeerde te herstellen.

Het debat ging eigenlijk over de Defensiebegroting, maar nam een andere wending toen Bontes (Groep Bontes/Van Klaveren) de loyaliteit van Öztürk in twijfel trok. Özturk had een pleidooi gehouden om de krijgsmacht te ontwapenen.

,,U staat er hier voor te pleiten om het Nederlandse leger zowat af te schaffen. Moet Erdogan (de Turkse president, red.) hetzelfde doen? Waar ligt uw loyaliteit, dat vraag ik mij af'', sprak Bontes. Dat schoot Öztürk (Groep Kuzu/Öztürk), bekend van de beweging DENK, totaal in het verkeerde keelgat.

Ga lekker naar Turkije
,,Wie ben jij om mij de loyaliteitsvraag te stellen? Wie ben jij?'', riep het Kamerlid. ,,Wie ben jij dan wel joh!?'', riposteerde Bontes. ,,Als ik zoveel van mijn land zou houden zou ik er gaan wonen. Ga lekker naar Turkije!'', voegde Bontes daar nog aan toe.

Kamervoorzitter Arib greep in en zei dat Özturk en Bontes via haar moesten voeren. Ook droeg beiden op elkaar op z'n minst met 'u' aan te spreken. Kamerleden spreken elkaar regelmatig direct aan, maar officieel moet zulks via de Kamervoorzitter. Öztürk besloot de uitbarsting met de woorden 'Ik hou van Nederland'.