ANP
Volledig scherm
© ANP

CO2-uitstoot 25 procent omlaag? Dat gaat pijn doen

De maximumsnelheid móet omlaag naar 100 kilometer per uur en de regering móet een kilometerheffing invoeren. Alleen dan kan Nederland voldoen aan de door de rechter opgelegde verplichting om 25 procent minder CO2 uit te stoten. Dat stellen twee invloedrijke overheidsorganen.

  1. Lichte antitankwapens, ‘killer-drones’ en Stinger-luchtdoelraketten, dit wacht de Russen bij invasie Oekraïne

    Lichte antitankwa­pens, ‘kil­ler-dro­nes’ en Stin­ger-luchtdoel­ra­ket­ten, dit wacht de Russen bij invasie Oekraïne

    Al ruim twee maanden houdt Rusland de wereld in spanning met ongewone troepenconcentraties vlakbij de Oekraïense grens. Volgens inlichtingendiensten van het buurland gaat het om meer dan 127.000 manschappen met gevechtsvoertuigen. Officieel zijn ze er voor ‘oefeningen’ met het Belarussische leger maar wat staat hen te wachten als ze Oekraïne binnenvallen?
  2. NYT: VS overwegen troepeninzet in Oost-Europa wegens “toegenomen Russische dreiging”

    NYT: VS overwegen troepenin­zet in Oost-Europa wegens “toegenomen Russische dreiging”

    De Amerikaanse regering van president Joe Biden overweegt duizenden troepen en militaire schepen en vliegtuigen naar NAVO-lidstaten in Oost-Europa te sturen, zo meldt de New York Times. Het zou in eerste instantie om 1000 tot 5000 troepen gaan, met de mogelijkheid dat aantal te vertienvoudigen als de situatie verder verslechtert. Biden is niet van plan troepen naar Oekraïne zelf te sturen, aldus de krant.