Volledig scherm
Kinderen in een ondergelopen straat na de flinke regenval van afgelopen week. © ANP

Code geel: opnieuw regen en hagel in oosten van het land

In het oosten van het land gaat het vanmiddag weer flink regenen. Ook is er kans op hagel en windstoten. Het KNMI heeft daarom voor het oostelijke deel van het land code geel afgegeven. De waarschuwing geldt voor de provincies Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg.

In een korte tijd kan er veel regen vallen. Volgens weerbureau weeronline.nl verplaatsen de buien zich langzaam. Door de lage treksnelheid is er kans op wateroverlast. Ook kan er veel hagel vallen.

Vanmiddag komen er in het oosten van het land lokaal onweersbuien tot ontwikkeling, hierbij kan in korte tijd veel regen voorkomen en is er kans op hagel en windstoten. In de loop van de avond verdwijnen de buien weer.

Avondvierdaagse
Het gaat morgen in het hele land regenen. De organisaties van avondvierdaagsen krijgen het advies maandag en dinsdag de weerberichten goed in de gaten houden.

Het slechte weer de komende dagen geeft hooikoortspatiënten tijdelijk verlichting. Zij hebben het momenteel zwaar door het grote aantal pollen in de lucht. Vanaf het weekeinde wordt het weer iets wisselvalliger, met meer kans op regen en minder kans op zon, wat gunstiger is voor mensen met hooikoorts.