Volledig scherm
PREMIUM
Dave Mellaart (Von Raven) met zijn band The Kik. © Andreas Terlaak

Dave von Raven laat de fles voortaan staan

The kikHet nieuwe album Stad en Land van The Kik weerspiegelt de verhuizing van zanger Dave von Raven. De ras-Rotterdammer vond zijn plek tussen de weilanden en deed sterke drank in de ban.

Quote

Als je zoveel speelt als wij met The Kik, is het na zes avonden gewoon nodig om even een dagje naar de weilanden te staren

Dave von Raven

Dave von Raven is verhuisd. De zanger, die nog Rotterdamser praat dan Jules Deelder, woonde al even niet meer in zijn geboortestad.  Maar nu is Rotterdam letterlijk uit zich verdwenen. Indachtig de titel van de nieuwe plaat van The Kik, Stad en Land, verkaste hij naar het platteland. Ooltgensplaat vermeldt het plaatsnaambordje middenin de winderige weilanden van Goeree-Overflakkee. ,,Nog geen half uur rijden naar het centrum van Rotterdam, hoor'', haast hij zich te zeggen.

Daar heeft de frontman van de groep die de beat uit de jaren 60 weer op de kaart zette, zijn eigen studio. Hij kan de stad niet missen, zegt hij, maar gaat tegenwoordig graag weer naar huis. Dat huis is sinds een jaar een voormalige boerenwoning, waar mopshond Gers zich niet buiten een straal van twee meter van de behaaglijke kachel waagt en Von Raven (Dave Mellaart, 35) een dampende mok thee serveert. De zanger - tijdens optredens steevast in onberispelijk sixties-kostuum - draagt een witte coltrui. De sfeer is met recht huiselijk te noemen.

Het contrast met het wilde rock-'n-roll-leven lijkt erg groot.
,,Zeker. Dat vind ik juist zo lekker. Er bestaat ook nog een normaal leven, hè? Als je niet oppast, kom je vast te zitten in die mallemolen. Als je zoveel speelt als wij met The Kik, is het na zes avonden gewoon nodig om even een dagje naar de weilanden te staren. Dat geeft rust.''

 1. Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

  Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

  De kleren aan flarden gescheurd, helemaal onder het stof, zwaargewond en duidelijk in shock. Eén foto maakte van Nidhi Chaphekar het symbool voor de terreur van 22 maart 2016. De Indiase stewardess moest na de aanslag op de luchthaven van Zaventem 23 operaties ondergaan en lang revalideren. Nu dreigt ze haar baan bij Jet Airways te verliezen door het dreigende faillissement van de Indische luchtvaartmaatschappij. Toch blijft ze optimistisch.
 2. Moeder van in stukken gezaagde Deniz: 'Mijn moederhart staat in brand’
  LIVE TWITTER

  Moeder van in stukken gezaagde Deniz: 'Mijn moederhart staat in brand’

  Mark de G. (41) uit Zwolle staat vandaag onder grote publieke belangstelling voor de rechter. De G. wordt er van verdacht zijn kameraad Deniz Guldogdu (38) te hebben omgebracht. Hij zaagde zijn lichaam volgens het OM een dag na de moord in stukken, stopte het in zakken en verborg het in de kruipruimte van zijn woning. De G. wordt ook verdacht van het stelen van 1500 euro van het slachtoffer en van verboden wapenbezit.