De boeken van Kader: Ik las Jip en Janneke in het azc

VideoWelk boek heeft het meest voor ons land betekend? Op die vraag moet definitief een antwoord komen. Alle lezers mogen meebeslissen tijdens de Verkiezing van het Belangrijkste Boek. Bekende Nederlanders doen komende weekje een boekje open over hun favoriete exemplaren. Deze week: Kader Abdolah.

 1. Hoofdredacteuren geschokt over belagen en in sloot duwen auto persfotograaf in Lunteren
  Video

  Hoofdredac­teu­ren geschokt over belagen en in sloot duwen auto persfoto­graaf in Lunteren

  Het Genootschap van Hoofdredacteuren is geschokt door het bericht over de aanval op een persfotograaf en zijn vriendin, maandagavond in Lunteren. “Bij die aanval werd de auto waarin zij zaten met een shovel een sloot in geduwd, waardoor beiden gewond raakten”, zo laat het genootschap weten. “Het gaat hier om een directe en levensbedreigende aanval op twee mensen maar het is ook een nieuwe aanslag op de journalistiek en de persvrijheid.”
 2. Zenuwachtig voor de eindtoets: met deze tips help je je kind goed om te gaan met spanning
  PREMIUM

  Zenuwach­tig voor de eindtoets: met deze tips help je je kind goed om te gaan met spanning

  En daar is ‘ie weer: de centrale eindtoets (voorheen Cito). Vanaf vandaag zitten weer talloze achtstegroepers te zwoegen op deze testen die moeten uitwijzen naar welk niveau middelbare school ze straks gaan. Alhoewel: het is een achtervang tegenwoordig. Want de docent heeft het laatste woord. Wij geven vijf tips aan kinderen, leraren, ouders én opa’s en oma’s hoe je je hier in deze tijd goed op kan voorbereiden.
 1. Horeca over versoepelingen: 'De voorwaarden gaan chaos veroorzaken'
  Play

  Horeca over versoepe­lin­gen: 'De voorwaar­den gaan chaos veroorza­ken'

 2. 'Brandstichters teststraat Urk kregen geld aangeboden'
  Play

  'Brandstich­ters teststraat Urk kregen geld aangeboden'