Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

De haatmail piekt als Sylvana op televisie is

bedreigingDe beveiliging van Sylvana Simons volgt op maanden van dreigmails, zegt haar partij DENK. Deze krant kreeg inzage in de mailbox van de partij.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© anp

Ze is 'een zeurpiet', moet 'terug op de boot' naar Suriname. En anders wel haar DENK-collega's Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk: terug naar Turkije met die 'gore Turken'.

Struinen in de mailbox van de aankomende politieke partij DENK levert een keur aan nare reacties op. Flagrante beledigingen worden afgewisseld met verkapte, of soms heel directe bedreigingen.

Reden voor Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk om inzage te geven. Zeker nu die bedreigingen volgens Denk zijn uitgemond in de beveiliging van hun aankomende politica Sylvana Simons. Gisteravond maakte haar partij bekend dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) 'zichtbare en onzichtbare maatregelen' neemt om haar veilig te houden.

Aanstellerij
De bewering dat die actie eveneens 'aanstellerij' is, wordt gelogenstraft door de inhoud van de duimendikke mappen aan geprinte e-mails en social media-berichten die DENK als bewijs heeft verzameld. Deze worden met regelmaat aan de politie gestuurd voor onderzoek.

Öztürk noemt het met een blik op alle narigheid 'zeer, zeer spijtig'. Maar ook 'helaas onvermijdelijk'. ,,Iedere keer als wij in de media zijn, en Sylvana in het bijzonder, zien we een piek in de derrie op sociale media en in onze mailbox.''

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement