De hond die rechtstaand moet eten

Een hond met een zeldzame aandoening hoeft niet altijd een hondenleven te leiden. Zoals Bella bijvoorbeeld, die door een te grote slokdarm niet in staat is in een horizontale positie te eten. Een speciaal ontworpen stoel en de zwaartekracht, meer is er niet nodig om Bella een aangenaam leven te verschaffen.

Toen Bella vier maanden oud was, werd duidelijk dat ze een aangeboren afwijking had waarbij haar slokdarm te breed was. De spieren die het voedsel van de mond naar de maag moeten brengen, voldeden niet en dus zochten haar eigenaars naar een oplossing.

Speciale stoel
Die vonden ze in de 'Baileys Chair': een speciale stoel, ontworpen door het Amerikaanse koppel Donna en Joe Koch wiens hond Bailey aan dezelfde aandoening lijdt, waarin Bella zelf kan plaatsnemen wanneer ze honger heeft. Ze moet dan wel op haar achterste poten gaan staan waarna de zwaartekracht de rest doet. Tien minuten nadat ze klaar is met eten, en het voedsel de maag heeft bereikt, mag ze haar stoel verlaten.

Bella's baasjes plaatsten een filmpje van Bella en haar stoel op YouTube: 'Ze eet zacht voedsel waarin een beetje water vermengd is. Bella is nu zeven maanden oud en het gaat fantastisch met haar!'