Volledig scherm
De dierenactivist komt aan bij het Dolfinarium. © Gerald Meijer

Demonstratie bij Dolfinarium na oproep dierenactivist

De oproep van dierenactivist Ric O'Barry gisteravond in RTL Late Night heeft dinsdagmorgen 60 mensen op de been gebracht om bij het Dolfinarium in Harderwijk te protesteren. O'Barry, de voormalig trainer van tv-dolfijn Flipper, vindt het een schande dat in Harderwijk dieren in gevangenschap worden gehouden.

,,Er zitten dieren bij die nog nooit de hemel hebben gezien", zei hij gisteravond. O'Barry belicht de situatie van dolfijnen in een dolfinarium en gaat in op de jacht op dolfijnen. In de jaren zestig ving hij vijf wilde dolfijnen die hij trainde voor de populaire tv-serie Flipper. Later maakte hij naam als dolfijnenbeschermer. Ric O'Barry speelde de hoofdrol in The Cove, een documentaire die over de dolfijnenjacht is gemaakt.

De dierenactivist riep Nederlanders op om dinsdagmorgen om 11.00 uur te komen protesteren bij het attractiepark 'omdat dit een circus is'. Op het plein voor het Dolfinarium werd O'Barry omzoomd door gelijkdenkenden en pers, die hem vroegen naar zijn visie op het Harderwijkse attractiepark.

O'Barry en Jeanette Mulder, dierenactiviste uit Lelystad, krijgen een rondleiding door het Dolfinarium. Daarbij mogen ze volgens het Dolfinarium ook achter de schermen kijken. De pers mocht niet mee.

Scroll naar beneden voor de video