Volledig scherm
© CJIB

Deurwaarders slepen CJIB voor de rechter

Deurwaarders van zeventien kantoren slepen het CJIB opnieuw voor de rechter. Ze vinden dat een grote aanbesteding van het rijksincassobureau oneerlijk verloopt.

Voor deurwaarderskantoren staat er veel op het spel. Het CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau) is hun grootste opdrachtgever. De aanbesteding draait om tienduizenden openstaande facturen per jaar van ondermeer onderwijsorganisatie DUO, uitkeringsorganisatie UWV en Zorginstituut Nederland.

Soap
De aanbesteding van het CJIB begint op een soap te lijken. Twee eerdere aanbestedingsrondes werden onderuit gehaald door de deurwaarders. De derde poging stevent nu af op een rechtszaak, die op 22 december dient.

Zeventien kantoren klagen dat in deze opzet grote deurwaarderskantoren worden voorgetrokken. Waar een klein kantoor zich slechts één keer op een deelopdracht kan inschrijven, kunnen grote kantoren dat met meerdere dochterondernemingen doen. Daardoor maken zij veel meer kans de aanbesteding binnen te slepen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement