Volledig scherm
Radza is in de gracht naast het olifantenverbijf van dierenpark Emmen gevallen. © ANP Communique

Dierenpark Emmen ontruimd na val olifant

UpdateDierenpark Emmen is zondagmiddag ontruimd, nadat een van de mannetjesolifanten in de lege gracht rondom zijn verblijf was gevallen. Dat liet de dierentuin weten. Radza, met 45 jaar de oudste bul in het dierenpark, had door zijn val een bloederige schaafwond op zijn slurf en een deel van een van zijn slagtanden was afgebroken.

Een bezoekster raakte lichtgewond, doordat ze een stukje tegen zich aan kreeg. Zij liep een sneetje en een blauwe plek op. Bezoekers werden uit het park geleid, omdat mannetjesolifanten onvoorspelbaar kunnen zijn. Hij had nog uit de gracht kunnen klimmen richting het publiek. 'Bovendien wilden de verzorgers in alle rust de olifant naar zijn nachtverblijf krijgen zonder afgeleid te worden door toekijkend publiek', aldus een zegsman.

De olifant viel zijwaarts in de gracht. Volgens een woordvoerder heeft hij voor zover te zien geen andere verwondingen dan de bloederige slurf en de afgebroken slagtand. De olifant liet zich niet gemakkelijk opdrijven. Pas rond 5:00 uur vannacht verliet het dier de greppel. Radza is op eigen kracht naar zijn stal gewandeld. Volgens een woordvoerder was het dier rustig.

Het is niet de eerste keer dat een olifant in de gracht valt. In maart 2009 stortte de 45-jarige olifant Annabel in de toen nog diepere gracht, waarbij ze een nekwervel brak en verlamd raakte. De dierentuin heeft haar daarom laten inslapen. Na de valpartij werd de gracht verhoogd met rul zand. Of de gracht opnieuw wordt aangepast, kon de zegsman nog niet zeggen.

Volledig scherm
In maart 2009 viel Annabel in de gracht, waarbij ze een nekwervel brak en verlamd raakte. ©ARCHIEF ANP

poll

Voor welk land juich jij nu bij het WK?

  • België (45%)
  • Argentinië (3%)
  • Frankrijk (7%)
  • Zweden (3%)
  • Een ander land (16%)
  • Ik kijk helemaal niet (27%)
16396 stemmen