De burgemeester van Seoul, Park Won-soon, bij een van de dolfijnen in de Grand Park zoo.
Volledig scherm
De burgemeester van Seoul, Park Won-soon, bij een van de dolfijnen in de Grand Park zoo. © epa

Dierentuin Seoul stopt met dolfijnenshow na protest dierenactivisten

De dierentuin in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul stopt tijdelijk met een populaire dolfijnenshow. Dierenactivisten eisen dat de dierentuin de drie tuimelaars vrijlaat, omdat een van de dieren illegaal zou zijn gevangen voor de kust van het eiland Jeju.

De Grand Park Zoo gaat experts vragen te beoordelen of de show in de toekomst weer opgevoerd kan worden. De illegaal gevangen dolfijn Jedol zal worden vrijgelaten. Het 13 jaar oude dier krijgt daarvoor een training, zodat hij zich vanaf maart 2014 in het wild kan redden. Zijn twee 'collega's' zijn te oud en te zwak om te worden vrijgelaten.

Volgens de Zuid-Koreaanse wet is het verboden om zonder toestemming dolfijnen en walvissen te vangen.

  1. ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’

    Het aantal nieuwe slachtoffers in Italië is iets gestegen, maar voor de derde achtereenvolgende dag gaan er meer mensen het ziekenhuis uit dan erin gaan. Ook al is het moeilijk blij te zijn met ruim 600 doden, het is een hele verbetering in vergelijking met tien dagen geleden. Het eindeloze binnen zitten heeft toch effect. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.