anp
Volledig scherm
© anp

Dit is wat we weten over de aanslagen

VideoEuropa is volledig in de ban van de terreurdaden vrijdagavond in Parijs door meerdere terroristen op verschillende plekken. Zeker 129 mensen zijn omgekomen. Bij aanslagen op straat en bij het Stade de France zijn tientallen mensen gedood en in concertzaal Bataclan vielen ruim honderd doden.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Deze mensen lieten het leven bij de aanslagen in Parijs

  Deze mensen lieten het leven bij de aanslagen in Parijs

  Langzaam maar zeker komen er steeds meer details vrij over de aanslagen in Parijs. Over de daders, over hoe zij te werk gingen, maar ook over de slachtoffers. Er kwamen 129 mensen om het leven. 117 slachtoffers zijn inmiddels geidentificeerd. Drie slachtoffers zijn afgelopen weekend in het ziekenhuis overleden. Volgens Parijse ziekenhuizen liggen nog 42 slachtoffers in kritieke toestand op de intensive care. Wie waren die mensen die zich vrijdagavond toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plek bevonden? Dit is wat we nu weten.