Dit zijn de plannen van Hudson's Bay in Nederland

Hudson's Bay Company heeft grote plannen in Nederland. Het Canadese warenhuis belooft 5.000 nieuwe banen te creeren, waarvan 2500 in de winkels en eenzelfde aantal door bouwactiviteiten.

Hudson's Bay
Het van oorsprong Canadese winkelconcert Hudson Bay's Company (HBC) had in 2015 een omzet van 11 miljard dollar. Wereldwijd heeft het concern 460 vestigingen van ketens als Hudson's Bay, Lord & Taylor, Saks Fifth Avenue, Saks OFF 5TH, Gilt en Home Outfitters in Noord-Amerika, Galeria Kaufhof in Duitsland en Galeria INNO in België. In totaal heeft het bedrijf 66.000 werknemers.

In totaal wil HBC komende maanden ongeveer 20 warenhuizen openen. Om dat te bereiken investeert de keten samen met huurbazen 300 miljoen euro. Bedoeling is dat de warenhuizen dit jaar worden omgebouwd en in de tweede helft van 2017 opengaan.  

Hudson's, het oudste bedrijf van Noord-Amerika, zal met name zijn formules Hudson's Bay en outletketen Saks OFF 5th gaan uitrollen. Vlaggenschip wordt de vestiging aan het Amsterdamse Rokin. Die komt in het in aanbouw zijnde pand dat bedoeld was voor het luxe warenhuis Hausmann. Dat kreeg de exploitatie echter niet rond.

Quote

We zijn bijzonder verheugd de HBC formule die tot de beste warenhui­zen ter wereld behoort in Nederland te introduce­ren

Richard Baker, topman Hudson's Bay

Beste formule ter wereld
,,We zijn bijzonder verheugd de HBC-formule, die tot de beste warenhuizen ter wereld behoort, in Nederland te introduceren," aldus Richard Baker, de grote baas van Hudson's Bay Company, vanmorgen tijdens een persconferentie in Amsterdam.

Om te laten zien hoe serieus  de plannen zijn had Hudson's vijf sterren hotel The Grand in Amsterdam afgehuurd Baker zegt dat Hudson's niet altijd het beste warenhuis was. ,,Tien jaar geleden was HBC outdated en werden we gezien als suf, de warenhuizen waren 20 jaar verwaarloosd. Toen hebben we dat helemaal omgedraaid."

Volledig scherm
Topman Richard Baker tijdens de persconferentie van Hudson's Bay Company. © anp
Quote

Alle warenhui­zen krijgen nieuwe plafonds, een nieuwe inrichting

Edo Beukema, Hudson's Bay Nederland

Europa
Na Noord-Amerika te hebben veroverd is HBC afgelopen jaren op overnamepad in Europa. Vorig jaar werd het Duitse Kaufhof en zijn ca 150 stores voor 2,8 miljard euro gekocht, ook kocht Hudson's daarbij de Belgische warenhuizen van Galeria Inno.   

We kiezen voor de beste plaatsen in de binnensteden, zegt Edo Beukema, verantwoordelijk voor Hudson's expansie in Nederland. ,,Alle warenhuizen krijgen nieuwe plafonds, een nieuwe inrichting." Daarbij wordt voor het assortiment gekeken naar de lokale behoeften. ,,Zwolle is geen Enschede en Enschede is geen Amsterdam." 

Exacte locaties behalve Amsterdam worden in juni bekend gemaakt. Het zou naast Amsterdam gaan om Amstelveen, Haarlem, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Amersfoort, Utrecht, Almere, Zwolle, Enschede en Eindhoven

V&D
Zonder het faillissement van V&D was de Canadese warenhuisketen niet naar Nederland gekomen. ,,We hebben hun panden nodig" zei Baker. In hoeverre de 2500 nieuwe mederwerkers ontslagen medewerkers van V&D zullen zijn is nog de vraag. ,,Onze stap in de Nederlandse markt heeft niets te maken met V&D en we hebben ook geen band met dat bedrijf. We gaan zelfstandig op zoek naar personeel", zei Baker.

  1. LIVE | GGD’s overspoeld met telefoontjes, vrouw van besmette Duitser heeft virus ook

    LIVE | GGD’s overspoeld met telefoon­tjes, vrouw van besmette Duitser heeft virus ook

    Een Duitser bij wie gisteren het Covid-19-virus werd vastgesteld en waarvan bleek dat hij in Limburg is geweest, was toen nog niet besmettelijk aldus het RIVM. In Duitsland wordt naarstig gezocht naar mensen die met hem en zijn vrouw in contact kwamen. Een militair van de Luftwaffe raakte mogelijk besmet. 23 Nederlanders die in quarantaine zitten in een hotel op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife blijken niet besmet, maar zitten wel 14 dagen in quarantaine. We houden je op de hoogte in ons liveblog. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen lees je hier terug.