Volledig scherm
PREMIUM
Christina Soeters tussen haar dochters Margita (links) en Colinda © RV

Dochters willen huwelijk demente moeder ontbinden

NachtmerrieTwee dochters willen via de rechter het huwelijk van hun moeder laten ontbinden. De Roosendaalse was volgens hen dement toen ze trouwde met de man die haar alles zou hebben afgenomen.

Quote

Het werd een nachtmer­rie. Voor iedereen. Behalve voor hem

Margita en Colinda Soeters

Natuurlijk gunden ze hun moeder een nieuwe liefde. Ze was al zo lang alleen. Ook al ging het halsoverkop en was het leeftijdsverschil met haar zestien jaar jongere partner fors. Ma was verliefd en straalde. Maar niet lang. ,,Het werd een nachtmerrie. Voor iedereen. Behalve voor hem. Hij woont in ma's huis, wij zijn onterfd en zij verblijft volledig dement in een verpleeghuis", aldus Margita en Colinda Soeters.

De zussen smeken de Bredase rechter om het huwelijk van hun moeder Christina (75) te ontbinden. De Roosendaalse Christina Soeters leert André* (nu 59) vijf jaar geleden op merkwaardige wijze kennen. De Heemskerker is tijdelijk als metselaar in haar woonplaats aan de slag. Daar plaatst hij een bord met de tekst 'Metselaar zoekt vrouw' en zijn gsm-nummer. De foto belandt in de krant BN DeStem.

Wildvreemde bouwvakker
In 2011, op leeftijd en alleen, belt Christina het mobieltje van een wildvreemde bouwvakker en heeft nog dezelfde avond een date met hem. Margita (53) en haar jongere zus Colinda (51), die vanwege omstandigheden bij haar moeder inwoont, schrikken als André al na een paar weken intrekt bij Christina.

Zij heeft een eigen huis - op een kleine hypotheek na schuldenvrij. ,,Haar trots, een paleisje. Vol mooie spullen. Alles zelf betaald. En ineens zat die kerel binnen", vertelt Margita. ,,Wij hadden zo onze bedenkingen bij die man. Een onverzorgd stuurs type, helemaal niet zo lief voor haar. Maar ma was niet voor rede vatbaar. 'Hij maakt mij gelukkig', zei ze. Dat was in het begin inderdaad zo. We slikten daarom aanvankelijk onze bezwaren in."