Volledig scherm
PREMIUM
© Marco Okhuizen

Dode patiënten doen geen aangifte

ColumnTommy Wieringa schrijft wekelijks over wat hem bezighoudt.

Afgelopen dagen stierven drie patiënten van een alternatieve kankerkliniek in Bracht, net over de grens in Noordrijn-Westfalen. Ze waren onder behandeling van de Duitse natuurgenezer Klaus Ross. Zijn patiënten beschreven hem als betrouwbaar en empathisch.

De behandelkamers van het 'Klaus Ross Center for alternative cancer treatment' waren altijd goed gevuld. De geneesheer, grijs, met een gedistingeerd baardje, bracht infusen aan vol kruidenmengsels en vitaminepreparaten. Klaus Ross zou in Nederland nog geen spuit mogen zetten, maar kon vlak over de grens ongestoord zijn gang gaan.

Mijn moeder ontdekte in 2004 een rode vlek op haar tepel. Ze ging ermee naar haar antroposofische huisarts, die het een ontsteking noemde en haar dienovereenkomstig behandelde. Zijn diagnose stond vast, een doorverwijzing was niet nodig. Bijna twee jaar bleef hij bij zijn oordeel.

  1. Trump dreigt met sluiting social media-bedrijven na waarschuwing over misleidende tweets

    Trump dreigt met sluiting social me­dia-bedrijven na waarschu­wing over misleiden­de tweets

    De Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter gezegd dat hij social media-bedrijven wil aanpakken omdat die volgens hem Republikeinen de mond zouden snoeren. Hij dreigt de bedrijven door middel van wetgeving regels op te leggen of ze zelfs te sluiten. Eerder op de dag reageerde Trump al woedend op het besluit van Twitter om gebruikers te waarschuwen dat tweets van de president ‘mogelijk misleidende informatie’ bevatten.