Volledig scherm
© REUTERS

Eén op tien Nederlanders speelt Pokémon Go

Loop een keer de deur uit en je zult ze ongetwijfeld tegenkomen: spelers van de immens populaire app Pokémon Go. Gek is dat niet, want inmiddels spelen 1.3 miljoen Nederlandse 18-plussers het spelletje.

Volledig scherm
© AFP

Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope onder 1000 respondenten. Volgens de onderzoekers heeft dat hoge cijfer te maken met de nieuwsgierigheid van nieuwe spelers en de nostalgie van de meer ervaren Pokémonjager. Ook de aanzet tot bewegen - je moet buiten lopen om de app te kunnen spelen - is een belangrijk onderdeel voor veel respondenten. Zes op de tien trainers zijn speciaal voor de app gaan wandelen.

Windeieren
De aspirant-trainers zijn ook loyaal aan het spelletje: 85% van de spelers speelt de game meerdere keren per dag. Vier op de tien gamers verwacht het spel nog over een half jaar te spelen. Tot slot verwacht 9% van de respondenten het spel binnenkort te gaan proberen.

Ook met de naamsbekendheid van het nieuwe pareltje van Nintendo zit het goed: zo'n tweederde van de Nederlandse 18-plussers heeft weleens van Go gehoord. Sowieso legt het spelletje de Japanse entertainmentgigant geen windeieren: de waarde van de aandelen van Nintendo verdubbelde sinds de release van Pokémon Go.

Toch kunnen deze cijfers nog veel hoger worden. De app is namelijk nog niet officieel uit in Nederland. Fanatiekelingen konden het spel al eerder via een omweg downloaden. Hoe je dat doet lees je hier. Waarom het spelletje zo populair is? Dat lees je in dit artikel.

Het is nog altijd onbekend wanneer Pokémon Go officieel uitkomt in de Benelux.

  1. OM eist in hoger beroep 8 en 9 jaar cel tegen ‘oberschoppers’ Praag

    OM eist in hoger beroep 8 en 9 jaar cel tegen ‘oberschop­pers’ Praag

    Tegen de twee Nederlandse broers die vorig jaar een ober in Praag ernstig toetakelden, is vandaag in hoger beroep een celstraf van ten minste acht en negen jaar geëist. Justitie in Tsjechië verdenkt Armin N. en Arash N. van poging tot moord. De broers zouden ook het land nooit meer in mogen en ze moeten de ober een schadevergoeding van bijna 70.000 euro betalen. Het hof doet waarschijnlijk vandaag meteen uitspraak.
  2. Kaag: geen probleem om Blok te vervangen naast koningspaar

    Kaag: geen probleem om Blok te vervangen naast konings­paar

    Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) zou naar India reizen om een grote handelsmissie te begeleiden, maar ze wijkt vrijwel geen moment van koninllijke zijde. Bij het staatsbezoek dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima deze week aan India brengen zouden ze het gezelschap hebben van minister Blok (Buitenlandse Zaken), maar hij sluit pas morgenavond aan. Blok bleef langer in Europa voor overleg over de crisis in het noorden van Syrië.