Volledig scherm
© ANP

Eerst code geel, daarna zomers weekend

Het is nog even door de zure appel heen bijten. Het KNMI heeft voor vanmiddag- en avond code geel afgegeven voor bijna heel Nederland. Volgens het meteorologisch instituut gaat het stevig onweren. In het weekend wordt het weer warm.

De code geldt niet voor het grootste deel van Zeeland en de Waddeneilanden. De buien gaan plaatselijk gepaard met veel regen in korte tijd. Dit kan opnieuw tot wateroverlast leiden. Ook kunnen bij buien hagel en windstoten voorkomen. In de loop van de avond verdwijnen de buien volgens het KNMI weer.

De afgelopen dagen hebben verschillende provincies in Nederland last van wateroverlast. Gisteren was het vooral mis in Noord-Brabant en Limburg. Het KNMI had voor deze provincies code oranje afgegeven.

Zomers weekend
Dit weekend verloopt naar verwachting een stuk beter. Op veel plaatsen wordt het zomers warm met op zondag lokaal meer dan 25 graden, aldus Weerplaza. Vooral zondag gaan we de zon vaak zien, maar toch moeten we dagelijks bedacht zijn op een lokale onweersbui.  

Vooral voor de watersporters is het zondag goed weer met prima temperaturen en een matige noordenwind. Men moet wel bedacht zijn op gevaarlijke stromingen in de rivieren door de hevige regenval van de afgelopen tijd. Aan het strand kan het door de noordenwind soms nog wat frisser zijn. Ook de festivals krijgen dit weekend prima weer.

Op een enkele bui na is het verder droog bij temperaturen rond 24 graden. Wel is het voor festivalbezoekers belangrijk om goed te drinken, op drukke plaatsen kan het wat sneller benauwd aanvoelen. ,,De zon is krachtig in deze tijd van het jaar, dus extra zonnebrand is ook geen overbodige luxe'', aldus weerman Wilfred Janssen.

Widget door Weerplaza