Volledig scherm
Emile Roemer © ANP

Even iets rechtzetten

Het kan gebeuren, maar het moet toch ook even worden rechtgezet. Emile Roemer heeft niet, zoals hij vanmorgen in een interview met het AD zei, aan die krant een opiniestuk aangeboden dat vervolgens is geweigerd. Het was aan een andere krant.

Contact met de woordvoerder van Roemer heeft inmiddels voor opheldering gezorgd: door de chaotische gang van zaken die dag heeft Roemer per ongeluk kranten door elkaar gehaald. 

We snappen het wel. De Socialistische Partij stond woensdag de hele dag in het middelpunt van de belangstelling en Emile Roemer in het bijzonder. Verschillende SP-Kamerleden hadden die ochtend hun onvrede over de koers en over hun leider anoniem naar buiten gebracht, via het AD. 

Roemer was zo sportief om het medium dat de nare boodschap had gepubliceerd, nog dezelfde avond op zijn werkkamer uitgebreid te woord te staan. In dat interview zei hij op de vraag of de SP zich niet te veel alleen op de zorg richtte: ,,Als je interesse had getoond, had je me op tv kunnen zien over arbeidsmigratie bij WNL, ik heb een lezing gehouden over 25 jaar Verdrag van Maastricht en een opinieartikel gepubliceerd dat jullie niet wilden hebben over de rechtstaat."

Vanmorgen zijn we nagegaan om welk artikel het zou kunnen gaan, en waarom we dat zouden hebben geweigerd, maar er bleek niets te vinden. En dat klopt dus. Op 6 december heeft het AD wel een stuk van Emile Roemer geplaatst over Europa en de EU. Op 9 december publiceerden we een opinie van onder meer Kamerlid Renske Leijten over de zorg. En op 7 oktober gaf Kamerlid Harry van Bommel zijn mening over de vluchtelingendeal met de Turken. We zijn benieuwd naar het volgende stuk van de SP.

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.