Film toont vernietigende werking van plastic op vogels

VideoOp Midway, een van de meest afgelegen eilandengroepen ter wereld, heeft een groep filmmakers een verontrustend beeld geschetst van de dodelijke werking van plastic afval op broedende Albatrossen. In de trailer (niet geschikt voor gevoelige kijkers!) tonen de makers karkassen van dode vogels waarvan de magen vol zitten met plastic afval.

Op de Midway-Eilanden, gelegen in de noordelijke Grote Oceaan, filmt regisseur Chris Jordan met zijn crew het tragische lot van honderdduizenden Laysan-albatrossen die zich daar jaarlijks nestelen en jongen ter wereld brengen. Door de vervuiling komen steeds grotere aantallen albatrossen aan een triest einde.

Ondanks het feit dat de bewoonde wereld zich vele duizenden kilometers weg bevindt, blijkt dat het water rond de de eilanden overspoeld is door een onvoorstelbare hoeveelheid plastic afval dat zich in de wateren rond de eilanden als een soort drijvende vuilnisbelt heeft opgeslagen.

De trailer circuleert al een tijdje op internet en de makers beloven dat de film in de loop van dit jaar zijn première zal beleven.