Volledig scherm
De afgelopen weken stond het verkeer rondom Amsterdam al extra onder druk doordat de A10 West tijdelijk is afgesloten voor groot onderhoud. © anp

Flinke regenval dus zware spits voor de boeg

Het wordt de komende uren een natte boel in ons land. Op veel plekken in het land regende het rond het middaguur al flink, vooral in het westen. De regen houdt voorlopig nog wel even aan, waardoor de avondspits rekening moet houden met extra vertraging.

Met een middagtemperatuur van 14 of 15 graden is het vrij koel voor de tijd van het jaar. Er waait een westelijke wind, die landinwaarts matig is maar bij zee vrij hard. 

De buien nemen in de loop van de avond af, als ze naar het zuiden trekken, meldt WeerPlaza. Morgen wordt het beter: er zijn minder buien en de wind blijft rustig. Het wordt dan zo'n 16 graden. In het weekend zijn de nachten koud, maar de zaterdag begint zonnig. Verder is het licht wisselvallig, schijnt geregeld de zon maar blijven we kans houden op een bui. 

De VID meldt dat zij zich opmaken voor een zeer drukke donderdagavondspits. Door regen is de kans op ongelukken groter en groeien files sneller aan, dus zijn de dagelijkse files langer dan gebruikelijk. 'Daarbij is donderdag altijd een van de drukste dagen van de week op de weg, dus vertrek op tijd als je ergens moet zijn.'