Franse politie geeft foto vrij voortvluchtige verdachte

De Franse veiligheidsdiensten hebben een foto vrijgegeven van een man, die volgens Frankrijk direct betrokken was bij de aanslagen in Parijs. Deze 26-jarige Abdeslam Salah is op dit moment voortvluchtig. Er is een klopjacht aan de gang en België en Frankrijk hebben een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd.

Salah, geboren in Brussel, is de broer van één van de aanslagplegers die vrijdagavond zijn omgekomen bij de aanslagen in de Franse hoofdstad. De broers woonden in België en zijn volgens Franse media Frans. De Franse politie heeft een foto van Salah gepubliceerd en waarschuwt dat de man gevaarlijk is. De politie roept mensen op 'niet zelf in te grijpen'.

Deze voortvluchtige verdachte was degene die een zwarte Volkswagen Polo had gehuurd die werd gebruikt door de mannen achter de aanslag in het Parijse poppodium Bataclan. Een derde broer zit vast in België, maar het is niet duidelijk of hij betrokken was bij de aanslagen.

Vingerafdrukken
De Franse justitie maakte verder bekend nog eens twee omgekomen aanslagplegers te hebben geïdentificeerd aan de hand van hun vingerafdrukken. De twee mannen, van 20 en 31 jaar, bliezen zichzelf op bij het stadion Stade de France en bij een bar elders in Parijs. Het zou gaan om Fransen die in België woonden.