Volledig scherm
De voorpagina van het AD © AD

Gemengde reacties op Brexit-voorpagina AD

Nog maar koud op de mat roepen de cover en de bijbehorende open brief aan de Britten van het AD vandaag zeer diverse reacties op op sociale media. De publicatie is een reactie op de Britse krant The Sun, die gisteren met een voorpagina kwam met een oproep om voor een vertrek uit de EU te stemmen.

Fantastisch of totaal ongepast: de meningen over de oproep aan Groot-Brittannië om toch vooral in de EU te blijven staan lijnrecht tegenover elkaar. Met name collega-journalisten spreken hun bewondering uit. ,,Het AD is hard op weg m'n favoriete krant te worden", schrijft Francisco van Jole op Twitter. Kamran Ullah van De Telegraaf voegt daar aan toe: ,,Bijzonder hoe collega's AD dit doen #respect #Brexit."

Royalties
De titel van de oproep verwijst op speelse wijze naar het nummer Don't Leave Me This Way van de Britse band The Communards. Een Britse journalist vroeg zich op Twitter af of de band daar wellicht royalties voor ontvangt, waarop bandlid Richard Coles ontkennend reageerde en een afbeelding van de voorpagina deelde. 

Sommige lezers lijken minder gecharmeerd te zijn van de actie. Rik de Jong vraagt zich af of deze überhaupt wel effect heeft: ,,Alsof er in heel Groot-Brittannië morgen één iemand is die door het AD van gedachten verandert. #Brexit" Pascal Busing gaat nog een stapje verder: ,,Mijn abo wordt direct opgezegd. Ik verwacht neutrale berichtgeving van mijn krant. Geen linkse EU propaganda."