Medewerkers van de GGD in de ontvangsthal van Vliegbasis Eindhoven maakten zich twee weken geleden op voor de komst van Nederlanders uit het door het coronavirus getroffen Wuhan, China.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van de GGD in de ontvangsthal van Vliegbasis Eindhoven maakten zich twee weken geleden op voor de komst van Nederlanders uit het door het coronavirus getroffen Wuhan, China. © Rob Engelaar

GGD heft quarantaine Nederlanders uit Wuhan op: ‘Een volgende keer zouden we het weer zo aanpakken’

De Nederlanders die twee weken geleden zijn teruggehaald uit Wuhan, het hart van de coronavirusuitbraak, mogen sinds vandaag weer gaan en staan waar ze willen. Hun thuisquarantaine riep veel vragen op. Maar er is geen reden om het anders aan te pakken, zegt GGD-arts Ronald ter Schegget, die verantwoordelijk was voor de bijzondere operatie.

Geen van de zeventien mensen - vijftien Nederlanders en twee Chinese partners - die zondag 2 februari terugkeerden uit de Chinese stad Wuhan is volgens het RIVM besmet met het gevreesde Covid-19-virus. ,,Gelukkig heeft niemand  ziekteverschijnselen gekregen. We hebben niemand hoeven testen’’, verklaart arts Infectieziektebestrijding Ronald ter Schegget van de GGD Brabant-Zuidoost, die de quarantaine-operatie coördineerde.

  1. Hoofdconductrice ‘kookt van woede’ nadat reiziger op haar spuugt in trein: ‘Ik pik dit niet meer’

    Hoofdcon­duc­tri­ce ‘kookt van woede’ nadat reiziger op haar spuugt in trein: ‘Ik pik dit niet meer’

    Een hoofdconductrice is deze week in de trein ter hoogte van Eindhoven belaagd door een reiziger die weigerde anderhalve meter afstand te bewaren. De man spuugde richting haar gezicht en wist vervolgens te ontkomen. Een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen bevestigt het incident vandaag en zegt het onacceptabel te vinden. ,,Onze mensen verdienen het niet zo behandeld te worden.”