Volledig scherm
© pro shots

Giggs draagt Van Gaal voor als assistent-coach Engeland

Wie krijgt het nationale elftal na de afgang op het EK tegen IJsland weer aan de praat? Die vraag houdt voetbalminnend Engeland deze week bezig. Ryan Giggs kwam als analyticus bij ITV met een opmerkelijke suggestie. Gareth Southgate met Louis van Gaal als assistent.

Giggs noemde Van Gaal in een rijtje met Glenn Hoddle, Terry Venables en Sir Alex Ferguson. ,,Southgate moet de nieuwe hoofdtrainer worden. Maar zet iemand naast hem met ervaring op grote toernooien en in de Premier League. Iemand die de druk bij Gareth weg kan nemen. Think outside the box."

Giggs werkte de afgelopen twee seizoenen met Van Gaal samen bij United; hij als assistent en de Nederlander als manager. Het maakt het voorstel van de Welshman des te opmerkelijker.

Bondscoach Roy Hodgson legde zijn taken maandag meteen na het fiasco in de achtste finale tegen IJsland neer. Voorzitter Greg Dyke van de Engelse voetbalbond had een plaats in de halve finale geëist.

Voormalig international Gareth Southgate gold als de belangrijkste kandidaat om het stokje over te nemen. De bondscoach van Jong Engeland bedankte echter voor de job.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. IJskoude nachten op komst, maar helaas: ‘Sneeuw bederft schaatspret’

    IJskoude nachten op komst, maar helaas: ‘Sneeuw bederft schaats­pret’

    Er komen een paar ijskoude, windstille nachten aan. Dikke ijsvloeren gegarandeerd, zou je zeggen. Wilfred Janssen van Weerplaza helpt natuurijsliefhebbers uit de droom: ,,De sneeuw van vandaag heeft het feestje voor schaatsers verpest.” Morgen valt uit dikke bewolking soms nog een vlok sneeuw, in de kustgebieden is een winterse bui mogelijk. Het wordt -1 tot 2 graden. Donderdag start zeer koud met lokaal strenge vorst.