Volledig scherm
Nieuw Hoog Catharijne opent de deuren. © Angeliek de Jonge

Grillketen TGI Fridays komt naar Utrecht

De Amerikaanse bar- en grillrestaurantketen TGI Fridays komt naar Utrecht. De zaak zal in het nieuwe deel van Hoog Catharijne in februari 2018 de deuren openen. De franchiseketen wil binnen tien jaar vijftien filialen hebben in de grote Nederlandse steden.

De Amerikaanse aanbieder van burgers, steaks, ribs en cocktails werkt hier samen met partner Beijk Catering. Directeur Fokko van der Velde van Beijk Catering liet eerder weten in gesprek te zijn met verschillende pandeigenaren. Er wordt gezocht naar grote A-locaties in heel Nederland. Het bedrijf is nu op zoek naar personeel voor de eerste Nederlandse vestiging, in Utrecht dus.
 
TGI, die reclame maakt met de leus 'Hier is het is altijd vrijdag', bestaat al meer dan een halve eeuw. De naam van het restaurant staat voor Thank Goodness It's Friday. De keten heeft inmiddels meer dan negenhonderd restaurants in ruim zestig landen. Er werken bijna 74.000 mensen.

  1. OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoeder’ Linda H. voor dood dochter

    OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoe­der’ Linda H. voor dood dochter

    Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van een voormalig stel uit Zwaag voor moord op hun dochter Joëlle Tromp in 2012. De 29-jarige vrouw uit Uitgeest heeft destijds geen zelfmoord gepleegd, denkt het OM, maar ze is opzettelijk om het leven gebracht door haar moeder Linda H. (60) en stiefvader Leo den H. (64). De rechtbank sprak de twee - die zelf ontkenden - vorige week echter vrij wegens gebrek aan bewijs.