Grote brand in loodsen kost duizenden varkens het leven

VideoBij een agrarisch bedrijf in het Noord-Brabantse Kruisland is vanmiddag brand uitgebroken. Hierbij zijn zo'n tweeduizend varkens omgekomen. Er raakten geen personen gewond.

Het vuur woedde in twee loodsen, in iedere loods zaten zo'n duizend varkens. 
De brandweer spreekt over een grote brand, waarbij een hoogwerker en drie tankauto's zijn ingezet. De eerste prioriteit was vooral om te voorkomen dat het vuur oversloeg. Volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is dit tot nu toe gelukt en zijn andere varkensstallen bespaard gebleven.

Een extra hoogwerker is ingezet om de brand te blussen. Het is inmiddels duidelijk dat er geen asbest bij de brand is vrijgekomen. Mensen die in de buurt wonen krijgen het advies om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten vanwege de grote rookontwikkeling.

Volledig scherm
De brand in de loodsen waar tweeduizend varkens zitten. © Christian Traets/Maric Media
Volledig scherm
© Marc Rietveld
  1. VN-missie in Congo besmeurd door verkrachtingen en misbruik

    VN-missie in Congo besmeurd door verkrachtingen en misbruik

    De Verenigde Naties staan voor vrede en veiligheid. Althans, dat is de instelling van de organisatie. Toch zijn er in de afgelopen 12 jaar 2.000 klachten ingediend over seksueel misbruik en uitbuiting door leden van de VN- vredesmacht tijdens missies over de hele wereld. Een groot deel van die klachten, 700, is afkomstig uit Congo, waar de grootste vredesmacht van de VN zo'n 840 miljoen euro per jaar kost. Dat blijkt uit onderzoek van persbureau AP.