Gruwelvideo: Miljoenen varkens levend begraven

UpdateROTTERDAM - Op een site van een Duitse dierenrechtenorganisatie is een gruwelijke video opgedoken van duizenden varkens die levend worden begraven.

De beelden zijn undercover opgenomen in Zuid-Korea waar in 2010 bij de uitbraak van mond-en-klauwzeer meer dan vier miljoen varkens werden geruimd.

De video is gemaakt door de Zuid-Koreaanse dierenrechtenorganisatie CARE en zijn onlangs door de internationale evenknie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), gevestigd in Duitsland, naar buiten gebracht.

Op het filmpje is te zien hoe varkens in kuilen worden geworpen door grijperkranen. De varkens zijn flink in paniek en bijten en vertrappen elkaar. De varkens worden uiteindelijk levend met zand bedekt. De doodsstrijd van de varkens duurt soms dagen, omdat er na het ingraven soms luchtgaten blijven, waardoor ze nog een tijdje langer moeten lijden.

Het levend begraven van dieren is strijdig met de Koreaanse wetgeving en ook met de internationale richtlijnen voor dierenwelzijn. (BVDL)

  1. Italiaanse politici halen in advertentie vernietigend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Italiaanse politici halen in adverten­tie vernieti­gend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Een groep prominente Italianen roept Duitsland in een paginagrote advertentie op niet zo ‘benepen en egoïstisch‘ te zijn als Nederland bij het bedenken van een financieel antwoord op de coronacrisis. ‘De Nederlandse houding is in ieder opzicht een voorbeeld van het gebrek aan ethiek en solidariteit’, schrijven burgemeesters en gouverneurs vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.
  2. Meerderheid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacrisis

    Meerder­heid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacri­sis

    Ouders thuis aan het werk, koters op de bank voor de televisie of met een tablet op schoot. Dat is het beeld in menig huishouden tijdens de coronacrisis; zij het voor vermaak of om huiswerk te maken. Het scherm lijkt soms de ideale babysitter en veel ouders zeggen dat ze in deze tijden wat minder streng zijn als het om de ‘schermtijd’ van hun spruiten gaat. Maar hoeveel tijd zitten de ukkies op dit moment eigenlijk voor een beeldscherm?