Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Rob Engelaar

Het bittere lot van het Janssen-vaccin: van nationale trots naar grotendeels afgedankt

Met één advies van de Gezondheidsraad werd het coronavaccin van Janssen woensdag in één klap grotendeels bij het grof vuil gezet. Het is het uiterst bittere lot van een prik die in maart nog op het schild werd gehesen als onze nationale trots. 

15 reacties

 • van Dalen

  2 weken geleden
  1 juni vaccin Janssen gekregen. Aan alles in het leven zit een risico. Preventie en veiligheid zijn in deze wereld belangrijk. Vaccinatie valt daar ook onder. Hoop wel dat de overheid steekproefsgewijs ook mensen volgt die met Janssen zijn gevaccineerd (vooraf en later o.a. bloedonderzoek). Hierover lees ik niets in de media. Ik vind dan ook dat er ook mensen gevolgd dienen te worden buiten de groep die bloed geeft bij de bloedbank! Liefst ook minimale verschillen binnen de EUROpa !!!!!!!
 • Koster

  3 weken geleden
  Volgens mij hebben we evenveel vaccinexperts als bondscoaches. Get a life!
 • Koster

  3 weken geleden
  Volgens mij hebben we evenveel vaccinexperts als bondscoaches. Get a life!
 • A. Ten Napel

  3 weken geleden
  Ik had eigenlijk ook al min of meer voor het jansen vaccin gekozen ik wacht nu maar even af. Er komen nog wel ander vaccins. Allen hebben wel bepaalde bijwerkingen. Ik vind het erg moeilijk
 • marco Denis

  3 weken geleden
  nationale trots ? nederlands product ? Is niets nederlands aan, het is niet omdat ze een vestiging in nederland hebben dat het een nederlands bedrijf is.