Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Hongerige gieren vallen een merrie aan in Frankrijk

Een merrie in het zuiden van Frankrijk is aangevallen door honderd hongerige gieren. De merrie had geen enkele kans tegen de roofvogels en moest door de dierenarts worden afgemaakt. De eigenaresse van de merrie, Monique Camblong, doet een beroep op de autoriteiten om het gierenprobleem aan te pakken.

Quote

Gieren vallen wel vaker aan, maar niet op deze schaal.

Monique Camblong

,,Het normaal zo vredige Zuid-Franse dorp Macaye stond ineens bol van de gieren", zegt Camblong. Volgens haar worden de roofdieren niet genoeg bijgevoerd waardoor ze tamme dieren in het gebied gaan aanvallen. ,,Gieren vallen wel vaker aan, maar niet op deze schaal."

Ze hebben niets groots te eten in de bergen en komen dan naar de vallei om op andere beesten te jagen, aldus de Franse krant La République des Pyrénées. ,,Daarom zouden ze moeten worden bijgevoerd met karkassen. Ik wil dit graag binnenkort met de autoriteiten bespreken."

Mikpunt
Camblong is zich er bewust van dat de dieren beschermd zijn in het gebied en wil daarom niet het voorstel doen om erop te jagen. ,,Toch is het belangrijk dat er wat aan dit probleem wordt gedaan. Mijn andere dieren zijn natuurlijk ook mikpunt van de gieren. Binnenkort gaat een aantal bevallen, dat trekt de roofdieren natuurlijk al helemaal aan."

  1. Google Stadia review: zijn spelcomputers vanaf nu echt overbodig?
    Recensie

    Google Stadia review: zijn spelcompu­ters vanaf nu echt overbodig?

    Google kondigde in 2019 een verrassend nieuw project aan: Stadia. De belofte van Stadia is dat je er de modernste games mee kunt spelen, overal waar maar internet is, op elk willekeurig scherm, of dat nu je dure 4k-televisie is of je smartphone. Die belofte klinkt mooi, maar hoe bevalt Stadia in de praktijk, buiten de veilige muren van de Google-campus? Techsite Tweakers kreeg eerder toegang tot het platform en kon geruime tijd checken of Stadia echt de toekomst is. Dit is hun conclusie.