Volledig scherm
© anp

Hypotheekrente zakt onder de 1 procent

ABN Amro komt als eerste bank met een hypotheek met een rente onder de 1 procent. Vanaf vrijdag biedt de bank een hypotheek met een rentevaste periode van 2 jaar aan voor 0,99 procent.

Spaarders zijn inmiddels wel gewend aan rentes ver onder de 1 procent. Maar bij hypotheken was de laagste rente nog altijd 1,5 procent. ABN Amro verlaagt haar rente voor 2 jaar vast nu met 0,71 procentpunt, melden betrouwbare bronnen.

De bank zelf wil niet reageren op het bericht. De hypotheekrentes zijn al een tijdlang fors aan het dalen. Dat komt door de lage marktrente, maar ook door de toegenomen concurrentie. Naast banken, traditioneel de grootste aanbieders van hypotheken, zijn ook verzekeraars en pensioenfondsen actief op de hypotheekmarkt.

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’

    Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals bezorger Bas Masselink zegt: ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”