Volledig scherm
PREMIUM
© anp

'Ik ga door, tot ik erbij neerval'

Raadslid ZaandamHondsbrutale hangjongeren terroriseerden van de zomer het Zaandamse Poelenburg. De lokale treitervlogger heeft nu een contract. Maar de wijk is er volgens raadslid Juliëtte Rot niet beter op geworden.

Quote

Ik kreeg nauwelijks steun van het college en in de raad

Volledig scherm
Dit beeld van een ranke jonge vrouw, die werd belaagd door hangjongeren riep veel emoties op © rtvnh.nl

Juliëtte Rot laat een bericht zien uit de lokale krant. De gemeente Zaanstad is tevreden over de aanpak in de probleemwijk Poelenburg, staat er. Er zijn 'vierhonderd huisbezoeken' afgelegd door een 'wijkteam'. Dat is informatie die de fractievoorzitter van Democratisch Zaanstad graag eerder had ontvangen. ,,De raad wordt tegenwoordig blijkbaar via de krant voorgelicht."

Met die overlast heeft Rot (30) persoonlijk te maken. Zij nam het deze zomer op tegen de vlogger Ismail Ilgün en diens 'matties', die zich misdroegen in de wijk. De rel haalde het landelijke nieuws: het beeld van die ranke jonge vrouw, die werd belaagd door hangjongeren riep veel emoties op.

Nu, enkele maanden later, is de situatie anders. Ilgün tekende een contract bij een platenlabel, hij eiste in een interview in de Volkskrant 'excuses' van premier Rutte en vanavond schuift de vlogger aan in een Amsterdams debatcentrum om er te spreken over journalistiek.