Volledig scherm
Joost Prinsen © Marco Okhuizen

'Ik heb geen bad en toch gaf ze me een afgeprijsde fles badschuim'

LevenslesWijsheid komt met de jaren. Omdat acteur Joost Prinsen (76) een eind op weg is, beantwoordt hij uw vragen.

Vraag: Ik geef mijn beste vriendin altijd mooie verjaardagscadeaus, al zeg ik het zelf. Zorgvuldig uitgezocht, aan haar smaak aangepast. Nu gaf ze mij voor mijn verjaardag laatst een afgeprijsde fles badschuim. Ik heb niet eens een bad! Ik voel me er verdrietig over. Stel ik me aan?

Antwoord Joost: Vraagje vooraf: hoe wist u dat die fles afgeprijsd was? Prijsje er nog op? Opgezocht in de folder? Geen cadeaupapier eromheen? Bonus zelf gezien in de winkel?

Een flesje badschuim, dat dingt mee naar het lulligste cadeau aller tijden. Afgezien misschien van een bosje anjers, want ik ben nog geen vrouw tegengekomen die anjers mooi vindt. Waaraan dat ligt weet ik niet, maar het is proefondervindelijk bewezen.

Quote

Vraagje: is ze gewoon gierig?

Joost Prinsen

Volgende vraag: vanwaar dit onzincadeau van de vriendin? Leeft ze van de bijstand en komt de fles uit een goed hart? Is ze misschien alleen minder attent dan u? Is ze gewoon gierig en begint u dat steeds meer tegen te staan? Ik heb zo’n vermoeden dat dit laatste het geval is.

Vandaar meteen de slotvraag: wat doen we er aan? U wilt eigenlijk met die vriendin breken, denk ik. Anders schrijft u mij zo’n brief niet. Maar om dat op eigen gezag te doen, is ook weer zo wat. U hebt een duwtje in de rug nodig en voor dat duwtje hebt u mij uitgekozen. Akkoord mevrouw, bij deze mijn officiële duw.