Volledig scherm
PREMIUM
Wende Snijders. © Jacqueline de Haas

'Ik voerde jarenlang een zinloos gevecht'

Angst en onzekerheid drukten lang een stempel op het gemoed van Wende Snijders. Er kwam een ridder op een paard aan te pas om daaraan een eind te maken. Nu is ze gelukkiger dan ooit. 'Ik vind dat ik iets moois te bieden heb'

'Voor alles bang geweest', zingt Wende Snijders. 'Voor te veel mensen in een lift of streekbus... Voor mijn eigen brein, een stuk of wat insecten...'   We zitten in een voormalig schoolgebouw in de Amsterdamse Jordaan. In het met instrumenten volgestouwde klaslokaal repeteren Wende (38) en haar twee bandleden voor MENS, haar nieuwe theatertour, die dan op punt van beginnen staat.   De verwachtingen zijn hooggespannen: Snijders trok met haar vorige tournee volle zalen en kreeg juichende recensies. Nu moet alles nóg beter, nóg groter.

  1. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.