Volledig scherm
Archief. Stand bij Nyali, Kenia.

In Kenia vermoorde Nederlander gevonden in septic tank

Een 77-jarige Nederlander die al jaren in Kenia woont en sinds januari was vermist, is gevonden in de septic tank bij zijn huis. Hij blijkt te zijn vermoord. Zijn tuinman is de belangrijkste verdachte. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Jacobus van der Goes is gepensioneerd en woont al jaren in Nyali, vlakbij de stad Mombasa. In januari al begon zijn Nederlandse familie zich zorgen te maken over hem omdat ze niks meer van hem hoorden. Zelfs de Nederlandse politie is daarna bij het onderzoek naar de vermissing van de man betrokken geweest. Eerder al werd de tuinman van Van der Goes gearresteerd omdat hij geld had opgenomen met de pinpas van Van der Goes. De Nederlander was echter nog steeds spoorloos.

Inmiddels is zijn lichaam gevonden in de septic tank, de beerput bij de woning van Van der Goes waarin het sanitaire afvalwater wordt opgevangen. Onderzoek van Van der Goes' gebit moet nog uitwijzen of het daadwerkelijk om de vermiste Nederlander gaat, maar er lijkt weinig twijfel. De politie in Kenia gaat er vanuit dat de tuinman de Nederlander heeft vermoord.

Hamer
Het mogelijke moordwapen, een hamer, is ook in de septic tank gevonden. Naast de tuinman zijn inmiddels nog twee verdachten opgepakt. Ook de auto van Van der Goes is inmiddels gevonden.