Volledig scherm
Collegezaal van de Universiteit Tilburg Het is niet bekend of Universiteit Tilburg bij de 8 onderzochte universiteiten zit. © anp

Inspectie onderzoekt declaraties hoger onderwijs

De Inspectie voor het Onderwijs is een onderzoek gestart bij acht universiteiten en of hogescholen naar aanleiding van foute declaraties van bestuurders. Dat meldt RTL Nieuws.

Volledig scherm
Jet Bussemaker, minister van Onderwijs © anp

Vorig jaar kwam aan het licht dat universiteiten declaratieregels aan hun laars lappen, meer geld dan nodig is uitgeven aan hotels en te veel uitgeven aan auto's met chauffeur. 

Minister van Onderwijs Jet Bussemaker liet de inspectie naar aanleiding van dat nieuws eind februari onderzoek doen naar de boekhouding van alle hogescholen en universiteiten. Een woordvoerder van de onderwijsinspectie laat weten: ,,Tijdens dat onderzoek kregen we soms opmerkingen van accountants dat de interne regeles ten aanzien van declaraties niet werden nageleefd. Die opmerkingen hebben tot dit nieuwe onderzoek geleid. We kunnen dat niet negeren en laten liggen".

Het gaat in totaal om acht hogescholen of universiteiten. Er volgt nu een uitgebreider onderzoek, dat naar verwachting medio herfst dit jaar is afgerond. Bij welke acht instellingen de inspectie onderzoek doet, is niet bekend.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement