Internationaal rapport: Nederland gebruikte kinderen als middel in strijd tegen corona

VIDEODoor het Nederlandse coronabeleid om scholen te sluiten en zo ouders thuis te houden, zijn kinderen als middel gebruikt in de bestrijding van de epidemie. Die harde tik op de vingers krijgt ons kabinet vandaag in het jaarlijkse wereldwijde kinderrechtenrapport, de KidsRights Index. 

104 reacties

 • Hugo COOLSAET

  1 jaar geleden
  In maart 2020 was het duidelijk dat de pandemeie niet onder controle was te krijgen zonder ingrijpende maatregelen. Ondertussen was het duidelijk dat ook de scholen een draaischijf waren voor de verspreiding van covid-19 virus. Het was voor de scholen een onbegonnen taak om de contacten tussen de kinderen te voorkomen, mede door de mondmaskerhistorie was dit onmogelijk. 15 maanden later stelt men vast dat mondmaskers bij 12 tot 18 jarigen wel helpen om de verspreiding tegen te gaan.
 • niekele Boersma

  1 jaar geleden
  Het lag hem niet alleen aan de scholen te sluiten zodat ouders thuis moesten blijven. Tuurlijk was dat een makkelijke oplossing en deels ook waar. Maar het waren ook de leraren die voor de zoveelste keer liepen te zuren dat zij gevaar liepen. Terwijl er hele beroeps groepen ook moesten door werken.
 • Th vd Wiel

  1 jaar geleden
  Kinderen zijn als chantagemiddel misbruikt. Iets dat door veel mensen al meteen werd geconstateerd. Een schandvlek van grote orde. Er is veel schade aan het welzijn binnen de gezinnen veroorzaakt met soms diepe ellende voor kinderen in onveilige situatie. Wat mij betreft volgt hier een rechtzaak tegen de overheid. Het gaat niet eens om wel of geen school... het gaat erom dat school soms de enige veilige plek voor en kind is. Dit kabinet heeft iets uit te leggen. Alweer.
 • Nikken

  1 jaar geleden
  Wat een hysterisch en dramatisch gezemel over de kinderen. Ach help, een jaar wat minder vaak naar school geweest. Wat hebben ze het zwaar gehad. Deze samenleving gaat nog eens bezwijken onder de slappe houding richting kinderen en jongeren. En ik kots die samenleving uit zo langzamerhand. Walgelijk wat een aanstellerig gedoe.
 • Ed Willems

  1 jaar geleden
  We hadden gewoon de scholen moeten openhouden voor de kinderen. Een van de groepen, die zich niet aan de maatregelen houden, niet omdat ze niet willen, maar omdat ze dat niet volhouden. Dan kunnen deze super verspreiders, die zelf niet ziek worden, het virus lekker doorgeven aan hun ouders, die kunnen werken omdat hun kinderen toch op school zijn. En dan kunnen die ouders weer anderen besmetten op hun werk. Zodat we ipv 18.000 doden, 50.000 doden halen. Hallo we zitten in een pandemie!