De politie adviseert om paarden niet met een halster om in de wei te zetten waardoor het voor een paardenbeul moeilijker wordt om het dier vast te houden en te mishandelen.
Volledig scherm
De politie adviseert om paarden niet met een halster om in de wei te zetten waardoor het voor een paardenbeul moeilijker wordt om het dier vast te houden en te mishandelen. © ANP

Jacht op paardenbeul gaat nu ook landsgrenzen over

De politie heeft internationale hulp ingeschakeld in het onderzoek naar de reeks gruwelijke paardenmishandelingen. Agenten uit Duitsland, België en Groot-Brittannië - waar vergelijkbare zaken spelen - wisselen sinds kort informatie uit met de Nederlandse recherche.

  1. Duizenden Wit-Russen vrijgelaten, velen zeggen zwaar te zijn mishandeld

    Duizenden Wit-Rus­sen vrijgela­ten, velen zeggen zwaar te zijn mishandeld

    Alle naar schatting 7000 Wit-Russen die na de verkiezingen van afgelopen zondag zijn gearresteerd, worden vandaag vrijgelaten. De machthebbers in Wit-Rusland hebben tegelijkertijd hun excuses aangeboden voor de aanhoudingen. Onder druk van internationale kritiek hoopt het land met deze koerswijziging de rust te laten wederkeren. Ondertussen zeggen veel van de vrijgelaten demonstranten dat ze tijdens en na hun arrestatie zwaar zijn mishandeld.