Jongen kapot van verdriet: We maken de planeet kapot

VideoDe 6-jarige Henry Marr bekommert zich nogal om de wereld. De Amerikaanse jongen is helemaal van de kaart nadat hij op school een documentaire over vervuiling ziet. Een filmpje van de snikkende jongen gaat het internet over.

Volledig scherm
© Kos

,,We maken de planeet kapot", snikt de jongen uit Mount Vernon (Washington) onophoudelijk in een video die zijn moeder eind vorige week op Facebook plaatste. ,,Mensen zijn zo slecht. Ze zijn gewoon onbeschoft." Het jongetje betreurt dat afval op de grond wordt gegooid en bomen worden gekapt voor bijvoorbeeld de aanleg van wegen.

,,Mensen moeten nadenken over wat ze met de planeet en dieren doen", klinkt het in tranen.

Posters

Het kind is ontroostbaar. De concrete aanleiding voor zijn huilbui was een uitzending die hij zag op school over dieren die plastic afval eten en sterven. Henry wenst in de opname dat hij nu al volwassen was, zodat hij kan strijden tegen de schuldigen. Zijn moeder heeft een vredelievender voorstel en adviseert om posters te maken.

Allie Hall schrikt niet van de houding van haar zoon, is te lezen op de nieuwssite Buzzfeed. Volgens de Amerikaanse ontwikkelde de jongen recent een passie voor de natuur en duurzaamheid. Afgelopen Halloween verkleedde Henry zich volgens haar als een parkranger. Thuis hangt de kleine milieuactivist boodschappen op om te wijzen op overdreven waterverbruik.

12 miljoen views

Op het internet wordt ontroerd gereageerd op het emotionele betoog van de jonge natuurliefhebber. Mama Hall zette de video drie dagen geleden op Facebook. Sindsdien werden de beelden al meer dan 12 miljoen keer bekeken.