Volledig scherm
Alle nepwapens zijn in beslag genomen © Politie Walcheren

Jongen met nepgeweer zorgt voor paniek op Zeeuws strand

Een 15-jarige jongen uit het Duitse Neuss heeft gisteravond voor veel consternatie gezorgd op het strand in Westkapelle. Hij liep daar in legerkleding met een bivakmuts op en richtte een nepvuurwapen op de daar aanwezige recreanten. De jongen is aangehouden.

Quote

Hoe kan je dit in deze tijd doen?

Agent

De Zeeuwse politie kreeg gisteren rond 18.00 uur diverse telefoontjes van verontruste strandgangers. Zij waren bang dat de jongen een aanslag wilde plegen. Ter plekke zagen agenten diverse paniekerige mensen die zich schuilhielden achter auto's.

De agenten reden in kogelwerende vesten het strand op. Daar kwam de jongen aanlopen met in zijn kielzog een tweede man. Met getrokken pistolen werden deze gemaand met hun handen omhoog te knielen. Nadat ze daar gevolg aan gaven, zijn de twee in de boeien geslagen. Op dat moment realiseerden de agenten zich echter dat het om een spel ging.  

Verjaardagscadeau
De jongen bleek het legerpak en het nepvuurwapen voor zijn verjaardag te hebben gekregen. Hij is aangehouden vanwege het nepwapen. Omdat zowel de moeder als de partner wisten van het spel van de jongen en het verbod op nepvuurwapens in Nederland, zijn ook zij aangehouden.

In de caravan van het drietal zijn nog diverse andere niet van echt te onderscheiden nepvuurwapens gevonden. Alle spullen zijn in beslag genomen. Zowel de moeder, de partner als de jongen zijn inmiddels verhoord.

Kwaad
Eén van de agenten blikt op Facebook terug op de gebeurtenis. Hij schrijft: ,,Ik ben opgelucht, maar daarnaast enorm kwaad. Ik heb een kind met een nepvuurwapen onder schot gehouden die gekleed was als militair/ terrorist. Hoe kan je dit in deze tijd doen?"

Hij besluit zijn betoog met een wijze raad: ,,Let op: Imitatievuurwapens kunnen echt niet! Het is strafbaar gesteld in de Wet Wapens en Munitie. Wat in het buitenland vrij te koop is, is hier streng verboden. En we gaan er serieus mee om!"

Volledig scherm
De politie ging met kogelwerende vesten het strand op © Politie Walcheren